For all we ought to have said...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Manipulácia slovenských voličov

V nejednej diskusií v tzv. dueloch na televíznej obrazovke sme mali možnosť vidieť ako pani Iveta Radičová zavádzala v prípade otázky ako volili občania v južných okresoch pri prezidentských voľbách v roku 2004. Zámerne udávala výsledky z druhého kola tejto voľby
Žiaľ touto zavádzajúcou informáciou argumentujú aj mainstreamové médiá ako SME, prípadne portál vybrali sme.sk, alebo v ich internetových diskusiách. Je pre nich úplne irelevantné, že spravodlivé by bolo porovnávať v oboch prípadoch 1. kolá týchto volieb. Veď Iveta tu je pre všetkých spravodlivých!
Okrem toho by som chcel poukázať ešte na fakt, že v prípade 2.kola z roku 2004 išlo o "skreslenie" výsledkov z dôvodu proti Mečiarovskej mobilizácie.

Tak sa pozrime na výsledky 1. kola voľby prezidenta SR (2004).





Ako je vidieť z priložených tabuliek, tak pravicový kandidát Eduard Kukan v 1. kole voľby prevalcoval na juhu, v Bratislave ako aj v Košiciach Ivana Gašparoviča na celej čiare. Ivan bol silnejši len vo "svojom" regióne a to výrazne iba v rodnom Poltári.

Nedá mi pri tejto príležitosti nespomenúť fakt, ako ešte aj dnes dávajú politici, politológovia, rozni komentátori periodík vinu za neúspech Eduarda Kukana na plecia občanom - ich "lenivosti", ich istote v jednoznačný výsledok, prípadne ich neschopnosti správne "krížikovať" - (cca 30 000 neplatných hlasov - Kukanovi chýbalo 3644)...Ale hlavnou príčinou Kukanovho neúspechu bol alibizmus vtedajšej vládnej koalície vedenej Mikulášom Dzurindom.

"Nechali" kandidovať okrem Kukana ďalších štyroch pravicových koaličných (v tom čase,, prípadne "nezávisleho" Bútoru) adeptov na prezidentský post.



Bola to ich neschopnosť, ktorá pripravila Kukana o viac ako 400 000 hlasov! Kedy si otvorene priznajú túto chybu?
Všimli ste si, že v roku 2009 už terajšia opozícia nespravila takúto chybu??? Sú dokonca schopní (konkrétne sám najvyšší M. Dzurinda) žiadať podporu pre Ivetu Radičovú aj u HZDS.

Slovensko | stály odkaz

Komentáre

  1. podla mna je problem inde ako v porovnavani prveho/druheho kola
    gasparovic vytiahol na radicovu (tak ako sns), ze ju v podstate zvolili do druheho kola bohata bratislava a madari... radicova argumentovala, ze prave na zaklade tychto bohatych a madarov je prezidentom gasparovic. proste sa podla mna stratil vyznam tejto "skriepky"
    publikované: 03.04.2009 11:08:40 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  2. no,
    ucia sa z vlastnych chyb. ale aspon sa ucia.....
    publikované: 08.04.2009 10:35:44 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014