For all we ought to have said...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hlavný dôvod prečo som nevolil Ivetu Radičovú.

NADÁCIA OTVORENEJ SPOLOČNOSTI
Open Society Foundation, NOS - OSF
Baštova 5 Weberova 8
81103 Bratislava 08001 Prešov
tel.: 02/5441 4730 tel.: 051/7732 469

 Nadácia otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation (NOS - OSF) realizuje projekty v oblasti tvorby a podpory verejnej politiky. Je súčasťou celosvetovej siete nadácií amerického podnikateľa a finančníka Georgea Sorosa.

V Správnej rade bola: Iveta Radičová, predsedníčka

No, ale keď potom počujete z úst Františka Šebeja nasledovné slová (pred 2. kolom voľby),

"..alebo či bude mať prezidenta, ktorý je bližší, ja hovorím tomu slušnejšiemu Slovensku, tomu západnému, Európskemu, nepoškvrnenému komunistickou, nacionalistickou, hnedou a červenou minulosťou.."

tak sa automaticky prinútite pozrieť na to s kým sa to nechala poškvrniť Pani Iveta Radičová.

George Soros sa narodil ako Schwartz György 2. Augusta 1930 v Budapešti, Maďar židovského pôvodu. Tento multimiliardár je podľa magazínu Forbes s cca 11 miliardami dolárov 29. najbohatším človekom v USA a 101. na celom svete. Vo svete je známy ako špekulant, ktorý koná dobro po celom svete. Svoju kariéru špekulanta začal ešte v Budapešti v roku 1944. Ako 13 ročný spolupracoval s nacistami pri zabavovaní židovského majetku.

V priebehu niekoľkých rokov nadobudol miliardový majetok. Snáď najznamejším je jeho útok na britskú libru v roku 1992. Akcia sa mohla podariť iba v takom prípade ak sa mu podarí oslabiť britskú menu. Preto sa stal členom tzv. DOHODY, ktorá dala dokopy 10 miliárd USD. Sorosovi samotnému to vtedy vynieslo celú jednu miliardu USD a hrdí sa titulom "the man who broke the Bank of England" - muž, ktorý zlomil Bank of England.

Za zmienku stojí aj jeho aktívna účasť pri rozpade bývalej Juhoslávie a jeho podnikateľské aktivity na území dnešného Srbska a Kosova. Jedným z posledných známych prešlapov bol útok na maďarskú banku OTP zo strany Soros Fund Management LLC (námestníkom riaditeľa tohto fondu je Sorosov syn Jonathan) dňa 9.10.2008. V ten deň padli akcie banky o 22%.

Teraz sa pozrime aké je to dobro, ktoré vo svete tento Pán koná.

Jeho spoločnosť Open Society prispela sumou 20 000 USD na obhajobu radikálnej právničky Lynne Stewart z právnickej firmy National Lawyers Guild. Lynne je bývalou partnerkou Stanleyho Cohena, známeho ako "právnik teroristov". Medzi jeho najznámejších klientov patril šejk Omar Abdul Rahman. Bola to Lynne Stewart, ktorá šejkovi umožnila komunikovať a riadiť teroristické organizácie v Egypte z väzenia v USA. Omar Abdul Rahman bol spirituálnym lídrom newyorskej teroristickej bunky, ktorá v spolupráci s FBI podnikla prvý útok na World Trade Center 26. Februára 1993. Táto istá bunka mala ešte vyhodiť do vzduchu Lincolnov a Hollandov tunel. Cohenovým ďalším klientom bol Mazin Assi. Ten bol súdený za bombový útok na synagógu v Bronxe. Za zmienku stoja aj Mousa Abu Marzook (Hamas), alebo Moataz Al-Hallak (al-Qaeda).

Svoje peniaze pravideľne používa na ovplyvňovanie prezidentských volieb v USA. Známa je jeho podpora http://moveon.org/, ktorej prispel sumou 6,2 milióna USD. Tí sa preslávili reklamou počas kampane Bush-Kerry, kde prirovnali Busha k Adolfovi Hitlerovi (s tým by sa dalo aj súhlasiť). Samozrejme podporovali aj Baracka Obamu. Bez Sorosovej podpory by sa pravdepodobne nikdy nekonala ani revolúcia ruží v Gruzínsku. Financoval aj oranžovú revolúciu na Ukrajine, prípadne spred roku 1989 môžem spomenúť poľskú Solidaritu, alebo komunistickú zálohu v podobe Charty 77.

„Chlapci od Kapitálu sa tiež radi bavia o smrti socializmu pri poháriku Martini. Toto slovo je zakázané v zdvorilej besede. A dúfajú, že si nikto nevšimne, že každý socialistický experiment akéhokoľvek významu v dvadsiatom storočí bol – bez výnimky – rozdrvený, zvrhnutý, napadnutý, skorumpovaný, prekrútený, rozvrátený, destabilizovaný alebo mu Spojené štáty znemožnili existenciu iným spôsobom. Žiadnej socialistickej vláde – od ruskej revolúcie po Sandinovcov v Nikarague, od komunistickej Číny po FMLN v Salvádore – žiadnej nebolo dovolené vzniknúť a padnúť čiste svojou vlastnou zásluhou; žiadna nebola ponechaná dostatočne v bezpečí, aby mohla stiahnuť obranu proti všemocnému nepriateľovi za svojimi hranicami a slobodne i naplno popustiť kontrolu doma.“
William Blum: Killing Hope

V 70–tych rokoch sa aj v USA znieslo veľa kritiky na adresu CIA (Capitalism’s Invisible Army = Neviditeľná armáda kapitalizmu) a jej aktivít v zahraničí. Ako odpoveď na túto kritiku Reaganova administratíva v USA roku 1983 v rámci križiackeho ťaženia proti komunizmu vytvorila Národnú nadáciu pre demokraciu – The National Endowment for Democracy (NED). V roku 1991 senátom poverený archivár USA (2005-08) , historik Allen Weinstein, priznal pre The Washington Post:

“A lot of what we do today was done covertly 25 years ago by the CIA.”

"Mnohé z toho čo dnes robíme, robila skryto pred 25 rokmi CIA." (The Washington Post, 22. September 1991)

Zamestnanci CIA na Slovensku:

Martin Bútora

"Martin Bútora je držiteľom mnohých domácich aj medzinárodných ocenení, vrátane Democracy Service Medal z National Endowment for Democracy vo Washingtone(1999 )..."

Zora Bútorová

členka International Forum for Democratic Studies Research Council pri National Endowment for Democracy

študijný pobyt v Medzinárodnom fóre pre demokratické štúdie pri Národnej nadácii pre demokraciu (International Forum for Democratic Studies at National Endowment for Democracy) vo Washingtone, DC, 2000 – 2001

Grigorij Mesežnikov

študijný pobyt v National Endowment for Democracy, USA, Washington, 2006

Oľga Gyárfášová

Reagan-Fascell štipendium (fellowship), National Endowment of Democracy, Washington, D.C., marec 2003 – júl 2003

atď... Ako podporovatelia Ivety...

A podporované inštitúcie aj s obsadením:

Inštitút pre verejné otázky - IVO (prezident G.Mesežnikov, čestný prezident M.Bútora, Zakladatelia: Martin Bútora, Zora Bútorová, František Šebej, Grigorij Mesežnikov, Peter Hunčik, Oľga Gyárfášová, Vladimír Krivý, Ivan Mikloš


Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku - (Predseda: prof. Juraj STERN, Čestná predsedníčka:Magda VÁŠÁRYOVÁ, Podpredseda: Peter WEISS, Členovia: Dominik BARTOSIEWICZ, Pavol DEMEŠ, Ján FIGEĽ, Rudolf CHMEL, Eduard KUKAN, Ján LIĎÁK. Ján SLEZÁK, František ŠEBEJ, Peter WEBER
)

MESA10 - Spoločnosť M.E.S.A. 10 v roku 1992 zakladajú : Pavol Hofman, Jozef Kučerák, František Šebej, Mikuláš Dzurinda, Ján Langoš, Anton Vavro, Ivan Mikloš, Gabriel Palacka, Pavol Kinčeš, Anton Dančo.

Občianska konzervatívna strana - P.Tatár, P.Osuský,
František Šebej, R.Bílik, P.Zajac

Konzervatívny inštitút -  prezident P.Zajac, spolupracovníci P.Tatár, O.Pastier,
František Šebej, V.Palko, J.Čarnogurský, L.Gyurovsky, p.Hrušovský, Š.Hríb, F.Mikloško, F.Gál, E.Valko

.Týždeň - šéfredaktor Š.Hríb, zástupcovia R.Žitňanský, J.Kušnierik, editor D.Bútora, spolupracovníci
František Šebej, O.Gyarfašová, P.Zajac, F.Mikloško, M.Lasica, M.Lendyel, Z.Mistríková, P.Schutz

To som vybral iba tie, kde figuruje meno generála Capitalism’s Invisible Army, Františka Šebeja.

Čiže, ak to vezmeme cez celé Šebejovo "farebné" spekrum, tak to pre Ivetu Radičovú nevyzerá práve najlepšie. Ako nepoškvrnená mi teda určite nepripadá. Neviem do akej miery boli slovenskí občania ovplyvnení obrovskou kampaňou prisluhovačov Sorosa ako zo strany médií, neoliberálnych politikov z SDKÚ-DS, SMK, OKS a čuduj sa svete aj politikov z KDH, politológov, kadejakých "nezávislých" mimovládnych organizácií, komentátorov, ale som rád, že väčšina sa rozhodla v tomto prípade obdobne ako svojho času v Bielorusku, kde je osoba Georgea Sorosa personou non grata!


Slovensko | stály odkaz

Komentáre

  1. Práve tieto zákulisia
    žiaľ, mnohí nechcú vidieť ani o nich nič počuť. Humbuk prehrmel, ale chytľavá myšlienka na ovládanie druhých tu zostala... Nuž, to všetko zostáva v zálohe. Pekný deň!
    publikované: 08.04.2009 05:57:50 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. nuž nezabudni
    ísť vymeniť plienku ujovi. ten už nenapredsedá ničomu o čom by sa dalo klebetiť, špekulovať,posudzovať. ale dík za info , ešte to tak- nepoškvrnená. To by náš národ neuniesol...
    publikované: 08.04.2009 07:02:15 | autor: Jana (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. S týmto si ml prísť pred voľbami
    ale aj tak zaujímavé
    publikované: 08.04.2009 07:24:02 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  4. krija, ktoré z opísaných aktivít Georgea Sorosa sú v rozpore so zákonom?
    Kde bol za svoje finančné aktivity a špekulácie súdený a právoplatne odsúdený?
    Akých protizákonností sa ako predsedníčka OSF dopustila Iveta Radičová?
    Ak neuvedieš rukolapnejšie dôkazy ako ten, že sa G. S. stal svojho času v Bielorusku personou non grata, potom je tvoj článok dobrý akurát tak na strašenie malých detí.
    publikované: 08.04.2009 07:49:25 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Som rád,že väčšina o ktorej píšeš
    nepredstavuje také číslo,aby bol dôvod si myslieť,že ide o väčšinu...
    publikované: 08.04.2009 07:57:11 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. až mi ide rozum zastáť
    Čo toto má spoločné s nevhodnosťou Ivety Radičovej na post prezidenta?
    publikované: 08.04.2009 08:31:10 | autor: Bodkovaná (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. je to samozrejme zaujimave
    a tiez asi nie je najdokonaljsie....
    nevidim vsak clanok o tom, ako nas (uz zas) sucasny prezident, bol v komunistickej strane, a hlavne, po revolucii, ako toleroval vsetky meciarove zverstva.... tento clovek si myslis, ze sa viac hodi na post prezidenta SR? preco? ktorou kazou to dokazal? unosom prezidentovho syna?
    publikované: 08.04.2009 10:31:50 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  8. 2 Racan
    Sorosov Fonds Management, z Maďarska pochádzajúceho amerického investora Gorge Sorosa bol Štátnym finančným dozorom Maďarska, PSZÁF, odsúdený na trest cez 1,62 miliónov EUR za obchody s akciami odporujúcimi pravidlám.
    http://www.pesterlloyd.net/2009_14/0914soros/0914soros.html
    publikované: 08.04.2009 14:39:40 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. krija, ďakujem za informáciu
    Finančná pokuta firme G. S. za obchody s akciami odporujúcimi pravidlám je iste zaujímavá vec, vypovedajúca čosi o investičných stratégiách investora, no sama o sebe neznamená, že došlo k porušeniu zákona a vyvodeniu trestno-právnej zodpovednosti proti G. S. ako fyzickej osobe.
    publikované: 08.04.2009 14:59:35 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  10. 2 hviera
    v nasej spolocnosti je takpovediac pravidlom povazovat ludi s komunistickou minulostou za moralne "menejcennych". pritom na rozhrani rokov 1969/70 ich presunuli (vyhodili) do zalohy zo strany okolo 1000. neskor boli pouziti ako disidenti pri takych prilezitostiach ako bolo zalozenie charty 77 a 17.11. 1989. medzi tymi vyhodenymi bol aj vladimir meciar udajne za pohlavny styk s neplnoletou. ale uz je ocisteny od ucasti v KSC. tymto nechcem obhajovat ucast v strane pana IG. ale preco nie ste ochotny pripustit ba priam tolerujete fakt, ze iveta radicova spolupracuje v sdku ds s komunistami, dokonca s stb-kmi. miklos pochadza zo starej nomeklaturnej rodiny, obaja rodicia komunisticki funkcionari, on predsedom stranickeho klubu na ekonomickej fakulte, clen szm...kukan stbak, dzurinda okrem ospevovania vitazneho februara dvakrat ziadal o clenstvo v KSC!
    pripadne vladna spolupraca s ANO, konkretne stbakom zajacom. o jeho matke vravievali nasledovne:
    "lenin v sukni"

    a iveta vstupila do sdku ds v case ked sa uz vacsina kauz z dzuridovho obdobia davno prevalilo, no aj napriek tomu nemala prakticky ziadne vyhrady voci vedeniu strany sdku ds. rovnako sa postavila na stranu dzurindu ked minuly rok riesili krizu v strane a dzurinda to riesil vyhadzovom nepohodlnych. a to len z dovodu, ze maju na veci iny nazor.

    k tomu unosu. v .tyzden bolo uverejnene nasledovne:

    "Je 31. august 1995. Jurík sedí v aute s Gašparovičom, vracajú sa zo zahraničnej cesty zo Štrasburgu. Šofér niekde pri Viedni ladí rádio Twist, v ktorom práve vysielajú, že prezidentov syn Michal Kováč mladší bol unesený do Hainburgu. Gašparovič očervenie a v šoku hovorí: „Tak oni to predsa urobili?“ Jurík sa domnieva, že Gašparovič o príprave únosu vedel. „Nemám dôkaz, ale čo iné mohla znamenať tá jeho veta? Viem, že bol vnútorne proti tomu, ale verejne držal líniu.

    nemenoval ale, ze kto to spravil. napr. je zname, ze prezident kovac osobne intervenoval v centrale technopolu, stracali sa dokazove materialy, kovac vymenoval noveho GP, rozdavali sa automobily...
    kovac s lexom tunelovali napr. banskobystricky pivovar. dokonca je velmi pravdepodobne, ze to bol prezident kovac, co si tento unos "objednal" a zrovna tak ako v pripade gasparovica o jeho priprave tutovo vedel. preto sa aj v den unosu neplanovane presunul na donovaly.
    publikované: 08.04.2009 15:16:50 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. haha
    Hlavnych dovodov preco nevolit Gasparovica bolo omnoho viac :D.. daj tu aj clanok, preco som volil privatizera ktory s meciarom rozkradol republiku.. fakt na bliti
    publikované: 10.04.2009 11:57:59 | autor: huba (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ako som pisala
    nie je dokonala. ani radicova, ani dzurinda, ani sdku, ani ds.
    ale o gasparovicovi nemozem povedat ani tolko dobreho ako o ivete. prepac, ale stale si sa nevyjadril k tomu, ze preco nemas tie negatíva pisane aj na IG.
    ani jednym slovom som nenapisala, ze kovac bol neviniatko. nepresvedcil si ma o tom, cim je gasparovic lepsi. lebo toto je presne ich styl - najlepsia obrana je utok. cim je IG lepsi? cim ma mal presvedcit, lebo veru minulostou to nebolo, spolupracou s ficom tiez nie.
    publikované: 10.04.2009 15:23:25 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  13. 2 hviera
    no v podstate som si myslel, ze to bude jasne z clanku. mam za to, ze slovaci by mali byt schopni si riadit svoje veci sami. sorosove ako aj ine zahranicne "nezavisle" agentury ovplyvnovali volby tak ako v roku 1998, tak aj tie v roku 2002. na slovensko slo niekolko stoviek milionov dolarov na podporu SDKU. no ked sa pozries na kampan ivety radicovej tak ani ta nestala zakonnych 4 mil. skk. ved len SMK uvolnila na jej kampan 1 milion. obcanom tejto republiky nech sluzia (vladnu) ti, ktorych si zelaju obcania tohto statu, a nie ti ktorych si zelaju v zahranici, z ktorych mozno niektori na slovensku v zivote neboli.

    PS: je zasadnou chybou si mysliet, ze kritikou jedneho obhajujem ciny toho druheho :-)
    publikované: 10.04.2009 19:35:07 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. no je mi jasne
    ze z penazi danovych poplatnikov sa kampan robi lepsie :)

    a vacsina ludi si voli toho, kto najviac slubi, a kto najviac rozdava. to vsak neznamena, ze je to spravne.

    a tak, koho si teda volil?
    publikované: 21.04.2009 11:16:20 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  15. 2 hviera
    v 1. kole melnika v 2. gasparovica
    publikované: 22.04.2009 01:19:22 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. no
    tiez dobry vyber :)
    publikované: 23.04.2009 14:08:21 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014