For all we ought to have said...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jozef Tiso, God Bless You, ale aj všetkým statočným v ťažkých časoch!



Sali Mayer (pôvodom nemecký Žid) - bol šéfom Zionist Histadrut, Board of Communities a Joint Distribution Committee vo Švajčiarsku. Nesie etickú zodpovednosť spolu so svojimi sionistickými priateľmi, pre podozrenie z vraždy státisícov Židov, keď mal k dispozícii dostatok finančných prostriedkov na ich záchranu, na záchranu jeho bratov. On bol tým človekom, čo zmaril obrovské záchranné plány jedného osamelého rabína menom Ray Michael Ber Weissmandel. Úspechy, vízia, odvaha, prefíkanosť a oddanosť tohto rabína pripravila pôdu pre vyvedenie viac ako jedného milióna Židov z jamy nacistickej šelmy. Na druhej strane, ale stál jeho protivník Sali Mayer, apatický, chladný, nemilosrdný, neznesiteľný a zlý človek, čo sabotoval premyslený plán rabína Raya  Weissmandela! Teda na jednej strane stál človek bez prostriedkov, s čistým srdcom a rozumom a na druhej výkonný riaditeľ organizácie, ktorý mal možnosti, ktoré boli prakticky neobmedzené, a to ako finančné, tak aj slobodu pohybu a rozhodovania. Kvôli takým ľudom ako bol Sali Mayer postihol európskych Židov tak krutý osud v období holokaustu!

 

Židovská verejnosť vie čo to o rokovaniach, ktoré prebehli počas rokov 1943-44 pri záchrane maďarského židovstva formou platby peňazí a ponúkania rôzneho tovaru. Rokovania ale dospeli do slepej uličky a nakoniec skončili zničením maďarského židovstva, zatiaľ čo sionistické vedenie zmarilo poslanie Joela Branda. Avšak existuje niekoľko ľudí čo vedia, že...

V roku 1941 naplánovali nacisti prvý transport Židov zo Slovenska na ich vyhladenie v Poľsku. Solomon Gross (spolupracovník Raya  Weissmandela) sa zblížil s Dieterom Wislicenym, nacistickým zástupcom v Bratislave. Gross navrhol Wislicenemu úplatok, aby transport slovenských Židov nacisti neuskutočnili. Wisliceny poslal túto žiadosť nadriadeným a odpoveď prišla POZITÍVNA. Boli ochotní poslať slovenských Židov do zámorských krajín (okrem Palestíny) a výkupné a transport musí hradiť svetová židovská komunita, teda nie Židia zo Slovenska. Táto informácia bola okamžite odoslaná Sali Mayerovi do Švajčiarska. Odpoveď, ale prišla NEGATÍVNA! Lebo oni nechceli počuť o vysídlení na žiadne iné miesto ako Eretz Yisroel.

 

Počas Chanuky roku Pána 1941 Wisliceny informoval Grossa, že ak rokovania uviaznu na mŕtvom bode, tak bude nútený Židov zo Slovenska deportovať.  Uviazli, ako ste si mali možnosť všimnúť vyššie. Počas Pesachu r. 1942 transporty začali a v Tammuzi 1942 sa Wisliceny a Hochberg dohodli s rabínom Rayom Weissmandelom na zastavení deportácií Židov zo Slovenska za sumu 50 000 USD, s tým, že po  zaplatení prvej polovice z tejto sumy, nacisti transporty pozastavia na sedem týždňov a po týchto siedmych týždňoch dostanú aj druhú polovicu, čím sa transporty zo Slovenska úplne zastavia. Dodatočné platby s tým spojené budú použité ako úplatok členom slovenskej vlády!

 

Nemci mali opäť podmienku, že peniaze musia pochádzať zo zahraničia a musia byť v cudzej mene. V tomto texte nie je dostatok miesta na popis toho, aké veľké úsilie musel rabín vynaložiť, aby spolu s náboženskou komunitou v Bratislave vyzbieral požadovaných 25 000 USD v hotovosti na prvú splátku a tým pozastavenie transportov za použitia falošných potvrdení, že ich prijali zo zahraničia. Deportácie boli zastavené, ale v tom čase už bolo viac ako 52 000 Židov zo Slovenska poslaných na smrť, kvôli odmietnutiu poskytnúť peňažné prostriedky sionistickou organizáciou vo Švajčiarsku. Asi Vás bude zaujímať odpoveď Saliho Mayera v mene tejto sionistickej organizácie rabínovi Rayovi Weissmandelovi. Nech sa páči:

 

1.       Čiastka 50 000 dolárov je obrovská suma pre tak malý štát ako je Slovensko...

2.       Príbehy, ktoré ste rozprával, že tento rok budete potrebovať viac peňazí, a listy, ktoré ste dostal od poľských utečencov, to sú prehnané príbehy. Typické pre “Ost—Juden” (východoeurópskych Židov), ktorí vždy požadujú peniaze.

3.       V súčasnosti nie je žiadna právna možnosť poslať čo i len jeden cent, pretože našej organizácii prispeli peniazmi z Ameriky a tam je zákon, ktorý zakazuje posielanie peňazí do nepriateľských krajín. Nemáme chuť obchádzať zákony.

Zostávajúcich 25 000 USD Ray Weissmandel získal za pomoci náboženskej pobočky v Budapešti. Tým boli transporty zo Slovenska  zastavené. Žiaľ, nie definitívne. Iba do komunistického puču, nazývaného Slovenské Národné Povstanie, teda na cca 2 roky. Nezabudnite, viac ako 30 000 ľudí za 50 000 USD.

 

Medzi tým prichádzali ďalší utečenci z Poľska. Ich korešpondenciu prinášali do Švajčiarska špeciálni poslovia. Sali Mayer, ale odpoveď nezmenil. Vytrvalo opakoval znova a znova kategorické NIE! V roku 1960 sa v jednom nemeckom týždenníku objavila séria článkov, ktorá bola venovaná úsiliu niekoľkých ľudí zachrániť čo najviac východoeurópskych Židov za pomoci rokovania s nacistami. Títo ľudia pracovali nepretržite a vytrvalo od roku 1941 a až do konca vojny bojovali za záchranu každého jednotlivca. Mali iba jednu prekážku – Sali Mayer! Desiatky tisíc Židov, kvôli nemu zomrelo. Jedným z tých, čo slúžili tej istej veci ako Ray Weissmandel bol aj Josef Mandel. Ten cestoval po všetkých okupovaných územiach, po Balkáne, prišiel v roku 1941 do Švajčiarska a hrôzy Pána Saliho Mayera videl na vlastné oči. Josef Mandel píše:

 

"Ten človek s najvyššou autoritou nad židovskou otázkou vo Švajčiarsku bol podnikateľ z Sankt Gallen, Sali Mayer. Bol medzi tými, ktorí pochybovali o pravosti mojich správ. Ako nemecký Žid, nechcel veriť, že mimoriadne kultivovaný národ, ako je Nemecko bolo schopné týchto trestných činov. Trval na tom, že moje správy boli len hororové príbehy, a preto nebol nadšený žiadnou úľavou z plánov, ktoré boli navzájom prepojené počas tejto doby. Až do konca vojny,  bol absolútne najnevhodnejším mužom, na najdôležitejšom mieste. Preto osobnosť Saliho Mayera sa  stala najtragickejšou postavou v histórii našej záchrannej kampane. Nie  z právneho hľadiska, ale skôr z etického hľadiska, vina za smrť mnohých Židov sa vznáša nad jeho menom."

 

Prvý program, ktorý Josef Mandel navrhol bolo poslať lieky, oblečenie a jedlo na okupované územie prostredníctvom Červeného kríža. V priebehu januára a februára roku 1942 sa mu podarilo získať osem železničných vagónov plných liekov pre tento účel. Iniciátori sa obrátili na Saliho Mayera:

 

"Sali Mayer nechcel ani počuť o takomto pláne. Tvrdil, že spojenci zakázali poskytnutie akejkoľvek pomoci, ani nepriamo, s Nemcami. Celý rok sme sa snažili začať program pomoci, až sme došli k záveru, že bez schválenia od Saliho Mayera sa program nepodarí naplniť. Sali Mayer zostal pri svojom odmietavom postoji. Takže sme boli nútení to vzdať.“

 

Na samotný záver jeden bonmot od Yitzchaka Greenbauma z jeho reči v Sokolov House 1. Januára 1964, kde odôvodňuje zahmlievanie skutočnej pravdy o holokauste pred verejnosťou takto:

 

„Kto buduje vlasť a bojuje za samotnú existenciu vlasti, je ospravedlnený z poznania, pretože má inú, väčšiu povinnosť."

A hneď na to pridal ešte jeden:

„Bolo by vhodné obetovať ďalší milión Židov na slávu povstania varšavského geta."

 

PS: Toto je odkaz všetkým „slovenským“ historikom!


Slovensko | stály odkaz

Komentáre

  1. po vojne
    sa generalom moze stat kazdy
    publikované: 24.01.2010 23:47:57 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  2. noncreativ
    ale toto je o "generaloch" v case vojny ;-)
    publikované: 25.01.2010 11:29:12 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. opat jeden zaujimavy historicky clanok.
    toto som uz citala niekde, aj moji predkovia - ucastnici historickych udalosti v Bratislave toto tvrdili. A to, ze vykupne nemci ziadali ale ho bolo tazko zohnat, nakoniec sa podarilo to, ze zastavili transporty...
    toto mi potvrdili moje pratety co prezili slovak stat-inac katolicky. Moja stara mama, ich sestra, tiez vedela, ze nemci prijimali vykupne.
    moji pribuzni totiz nejakych zidov skryvali chvilu.
    krija, podarilo sa ti odkryt podstatu problemu s holokaustom, a to, ze velke straty mal na rovasi konflikt medzi askenazmi a chazarskymi
    zidmi z vychodu...
    publikované: 25.01.2010 14:49:20 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. coko
    DAKUJEM ;-) len ta trocha upresnim, ak dovolis.

    ashkhenazi = chazar (risa nad ciernym morom) = vychodoeuropski zidia, ktorí zili prevazne od ceska (ciastocne nemecko) na vychod

    Sephardi = po odchode z palestiny sli do europy tzv juznou cestou, preto sa prevazne nachadzali v spanielsku, taliansku, portugalsku, grecku, francuzsku a ciastocne na balkane.

    PS: som velmi rad, ze si mi to potvrdila a, ze si to bola prave ty, este raz dakujem.

    tu je to tiez pekne rozpracovane:
    http://www.jarokrupa.sk/basne/41.htm
    len sa tam nepise o tom, ze tu bola sanca zachranit vsetkych slovenskych zidov.
    publikované: 26.01.2010 01:29:33 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. krija ja to beriem
    mas nazor, ale just nerozumiem nadpisu
    publikované: 27.01.2010 14:54:43 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  6. noncreativ
    ano, mam svoj nazor, ale ten je vytvoreni aj na zaklade knihy The Holocaust Victims Accuse od Moshe Shonfelda. samozrejme povedzme aj na demisii tisa, ked nechcel podpisat zidovsky kodex a ani ho nikdy nepodpisal. vinni tu boli ini. komancskych historikov dnes ide rozpucit uz aj z toho, ze druhy najvplyvnejsi muz nacistickeho nemecka (goering) zachranoval so svojim bratom zidov dokonca aj z koncentracnych taborov. taky churchill sa chvastal, ze historia bude k nemu vludna, lebo on ju pise. on uz ale dopisal. historia zacina pisat PRAVDA a nie propaganda. preto je nadpis clanku taky aky je, a vyplyva aj z clanku.
    publikované: 28.01.2010 11:44:23 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Svině se najdou všude.
    Jen je potřeba vytáhnot na světlo. Sám Žid nejsem, ale inklinuji k jejich schopnosti se bránit před aláhistama, ajatoláhama, budhistama vším tím sajrajtem, co tu někteří šířej!
    publikované: 28.01.2010 12:47:31 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. mito, suhlasim, ze svine sa najdu vsade
    ale niekde je prilis velka koncentracia na km²

    Nahum Goldmann, prezident Svetového Židovského Kongresu, napísal knihu s názvom The Jewish Paradox, vydanú u Grosset & Dunlap v roku 1978. Goldmann dramaticky opisuje vplyv nemeckých reparácií na Izrael:
    Nemci musia splácať celkovú čiastku 80 miliárd ... Bez nemeckých reparácií, ktoré začali prichádzať počas prvých rokov štátu by Izrael nemal polovicu svojej súčasnej infraštruktúry: všetky vlaky v Izraeli sú nemecké, lode sú nemecké a to isté platí pre elektrické rozvody a veľkú časť izraelského priemyslu... a to ešte nepočítame individuálne dôchodky vyplácané prežijúcim. Izrael dnes dostáva každý rok stovky miliónov dolárov v nemeckej mene.... Za pár rokov bol objem peňazí, získaných Izraelom od Nemecka dvoj až trojnásobne väčší než príspevok zo zbierok medzinárodného Židovstva. (Goldmann, N. 1978. The Jewish Paradox. New York: Grosset & Dunlap.)

    to sa to dobre bojuje proti palestincanom a k tomu na palestinskom uzemi?!
    publikované: 29.01.2010 01:22:54 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Krija, chazarski zidia su ini, aškenáziovia tiež iní.
    Aškenáziovia sú etnickí semiti usídlení v Nemecku a okolí, šírili smerom na východ, avšak chazarskí judejci sa šírili z východu-Ruska smerom na západ. Ich pôvod je nesemitský, Chazari boli turkický kmeň obývajúci brehy Kaspického mora čo sa v roku 800 obrátil na judaizmus.

    Teda bola tu určitá kolízna situácia medzi aškenázmi a chazarmi.
    Sefardskí židia boli tí južní, to máš správne.
    publikované: 29.01.2010 03:43:06 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  10. dávam sem link, prameňov je veľa, tento je vcelku presný:
    http://209.85.129.132/search?q=cache:Lx2gdMfwz3cJ:prop.sk/matuce_pojmy.htm+Chazarsk%C3%AD+%C5%BEidia&cd=2&hl=sk&ct=clnk&gl=sk&client=firefox-a
    publikované: 29.01.2010 03:44:12 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. coko nehadam sa, ale aj v linku na ktory odkazujes sa pise, citujem:
    Chazari boli vlastne Turci, ktorí sa priklonili k judaistickému vierovyznaniu a Židia stáli na ich čele. Citujúc dielo Kratkaja jevrejskaja encyklopedija, Jeruzalem 1982 Solženicyn uvádza na s. 372 - tri štvrtiny židov celého sveta (a 90 % židov európskych bolo sústredených v troch európskych rišach - Nemecku, Rakúsko-Uhorsku a Rusku. Pre vyznavačov judaistického nábožentsva (i sekularizovaných), pochádzajúcich z týchto geografických polôh, náleží pomenovanie aškenázski židia (aškenázski judaisti), kdežto pre semitských vyznavačov (teda pochádzajúcich z Blízkeho Východu) tohto náboženstva je zaužívaný názov sefardskí židia (sefardskí judaisti).
    publikované: 29.01.2010 11:42:23 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Poukazujem na rozdiely medzi Aškenázmi,
    na to, prečo ten tvoj chlapík na fotke hore kľudne odhodil možnosť zachrániť svojich spoluveriacich. On totiž zrejme nemal voči nim pocit kmeňovej spolupatričnosti.
    Prečo tieto straty zavinené samými Židmi pripadli na vrub kohosi iného...?
    Citujem zo Slovníka judaizmu od Dagobert D.Runes:
    "Chazari
    " Tatársky kmeň na Kryme, ktorý konvertoval k judaizmu za kráľa Bulana okolo roku 750. Boli porazení kresťanskými Rusmi v 11. storočí. Pozri Júda Halevi."
    Teda už nie turkický kmeň.
    publikované: 29.01.2010 12:40:56 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  13. prameň prop.sk nie je vôbec korektný vecne,
    čo potom vývody z tých údajov?
    publikované: 29.01.2010 12:42:24 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Necitala
    som ani clanok ani vsetky komenty, zaujali ma len posledne..
    1. chazari su z turkotatarskychnarodov, ziadny zidia
    2. zid neznaci narod ani zidia nie su narod ludkovia ..kdesi na strednom vychode, kdesi v oblasti terajsieho juzneho iraku v pusti horucej , boli beduinskle kmene ktore migrovali- to bol zaklad judaizmu ako takeho lespie pove3dane vyznania a potom biblie-- bajky v mene ktorej sa nicia ludia, historicke kultury a dedicstva a narody.....ziadna palestina, ziadna zaslubena zem, ziadne bajky vyvolenych ...zidia su pozliepanci vsetkeho mozneho a vyznanie len nie narodom..nijaky!

    publikované: 29.01.2010 13:20:54 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. jajaj, moc ti nerozumiem...
    šak aj ostatné národy sú pozliepanci...
    V Európpe je takých habadej. Ázijské a severoafrické kmene sa veľmi miešali, počas tisícročí prekonávali vývoj.
    publikované: 29.01.2010 13:41:26 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Coko,
    zidia nie su narod. Zidovstvo je puho puhe vyznanie/nabozenstvo.
    Su narody, samozrejme ze su , akoze nie su....preboha tak napr,. egyptania..kde pre zaujimavost: pri oslave narodenin proroka mohamada a kopti krestania pri oslave jezisa (stavaju sa v jenom case na tom istom mieste ) oba dva vierovyznania tancuju a pouzivaju zvyky a obrady stare pattisic rokov? zaradosci maju svoje vyznanie tritisic rokov a su narod..svet je velky , prevelky a ludstvo je uzasne ak ho pozname ak sa zaujimame.....nie je obmedzeny nas zivot na zidov, krestanov ci posledny cas na muslimanov a bachorky, a furt to iste dookola ,ktorym sa veri (preco nechapem ak mame vsetko co potrebujeme ku poznaniu, ini to stastie nemaju) ci kieho certa....

    K tym pozliepancom. V nemenovanom state, v nemenovanej dedine kde sa vsetci podobali ako vajce vajcu, kde sa nemiesali s inymi , len same stare rody..urobili vyskum...vyslo, ze cela dedina a rody(okrem jedneho) mala v krvi gen zvlastny afrikansky, krory tam nepatri do ich struktury, odkial sa vzal, kde sa vzal ...nakoniec zistili ze za davnych cias sa tam nachadzal jeden sluha-african..;-))
    publikované: 29.01.2010 14:10:04 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. coko + jajaj
    coko

    tatari patria tak ako po etnickej stranke tak aj po lingvistickej pod turkicke kmene.

    jajaj

    suhlasim s tym co pises a zaroven to co pises nie je ziadne tajomstvo. so zidmi su na zaklade DNA v "pribuzenskom vztahu" aj africki krovaci - to si nerobim prcu ;-), samozrejme okrem inych ako napr. kurdovia, palestinski arabi atd atd...

    v izraelskom open air koncentraku vrazdia vlastnych bratov!
    publikované: 30.01.2010 00:27:36 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. poznanie
    chcem o týchto skutočnostiach vedieť viac. túžim po poznaní ale nemám zdroje--neviem kde čerpať fakty-argumenty-názory-postoje? som len taxikár...no chcem viac
    publikované: 31.01.2010 15:33:40 | autor: d.cube (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. krija,
    mne je jedno kto je kto, ake ma vyznanie, farbu ci majetok- to by som musela zapredat vela ludi vsetkych moznych vyznani ktorych mam rada ..
    O svete si nerobim iluzie ....len nerada mam pokrytectvo a loz a najvacsie pokrytectvo a loz pochadza z tzv. vyspelych krajin a humannych spolocnosti..k tomu koncentraku.. ta kniha od vojenskych dam je slabunky odvar toho co sa deje naozaj na zemi tam...koncentrak je slabe slovo ..
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3841480,00.html



    publikované: 31.01.2010 21:37:18 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. jajaj
    my sme na rovnakej vlnovej dlzke. mne to vysvetlovat nemusis ;-)
    publikované: 01.02.2010 17:33:08 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014